Slovenská komora architektov
Späť na všetky informácie
Salón drevostavieb 2021

Salón drevostavieb 2021

Prednáškový odborný program pre architektov, ktorý  sa uskutoční 26. 5. 2021 od 15:30 v Rakúskom kultúrnom fóre v Bratislave, sprevádza 16. ročník výstavy Salón drevostavieb. Výstava predstavujúca spolu 32 vybraných realizácií zo Slovenska, ČR a Rakúska, bude v RKF prístupná už od 27. 4. a potrvá do 28. 5. 2021. Na podujatí predstavia svoje aktuálne realizované diela slovenskí a českí architekti, o svoje skúsenosti sa podelí aj rakúsky hosť – architekt Andi Breuss. K výstave vyšla publikácia Ročenka drevostavieb 2020, ktorú bude možné zakúpiť v mieste konania prednášok.

Stavanie z dreva získava na dôležitosti i záujme v súvislosti s ekologickými požiadavkami súčasnosti a vysokou schopnosťou dreva viazať CO2 a na dlhé obdobie. Architekti drevostavieb vo svojich prezentáciách priblížia, že okrem prínosu k znižovaniu záťaže stavania na životné prostredie, má architektúra z dreva aj veľa estetických a funkčných predností.

Miesto na podujatí si môžete rezervovať do 20. 5. 2021 (resp. do naplnenia kapacity) na adrese info@archacentre.org Organizátori vám spolu s potvrdením rezervácie zašlú detaily programu. Bližšie informácie nájdete tu https://admagazin.sk/salon-drevostavieb/salon-drevostavieb-2021/

Podujatie je zaradené do Profesijného vzdelávania architektov ako podujatie typu B, s počtom kreditov 10.

Mohlo by vás zaujímať