Slovenská komora architektov
Späť na všetky informácie
Architektúra, ktorá lieči

Architektúra, ktorá lieči

Švédska spoločnosť ECOPHON (člen skupiny Saint Gobain a partner CE ZA AR 2021) Vás pozýva na webinár, ktorého cieľom je na príkladoch z praxe vysvetliť, prečo je dôležité riešiť priestorovú akustiku v nemocniciach a zdravotníckych zariadeniach a ako môžeme aj my architekti priložiť ruku k dielu a prispieť k rýchlejšiemu uzdraveniu pacientov. Nebolo by skvelé, keby sme vedeli prispieť k zníženiu opätovných hospitalizácií, spotreby liekov či lekárskych pochybení? 

Téma je o to aktuálnejšia, že Slovensko plánuje v nasledujúcich rokoch investovať do modernizácie zdravotníckych zariadení takmer 1,5 miliardy eur. Pôjde pritom okrem zlepšenia kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti aj o zmenu a obnovu nemocničných budov a celkového prostredia.

Počas webinára Vám prezentujúci na konkrétnych realizáciách predstavia rôzne výzvy, ktorým sa architekti môžu stretnúť pri tvorbe a realizácii návrhov v zdravotníckych zariadeniach, ako aj príklady dobrej architektonickej praxe zo Slovenska a zahraničia.

2. december 2021
10:00 - 11:00

 

Témy a prezentujúci:
- Vplyv hluku na pacientov v nemocniciach a aké sú riešenia: Peter Petraško (SK) (Key Segment Developer, ECOPHON)

- Neviditeľní hrdinovia - prípadové štúdie, ako architekti prispievajú k zdravšiemu prostrediu v nemocniciach (prípadové štúdie): Mai-Britt Beldam (Dánsko) (Global concept developer, ECOPHON)*

 

Registrácia:
Webinár sa uskutoční cez platformu Microsoft Teams, v prípade záujmu sa, prosíme, registrujte tu: https://forms.gle/oL4qw1yJjVgQypDb9. Registrovaným účastníkom bude doručený link niekoľko dní vopred.

 

Prečítajte si k téme článok na archinfo.sk.

Podujatie je zaradené do Profesijného vzdelávania architektov, v kategórii C (5 kreditov). 

 

*Táto časť bude realizovaná v anglickom jazyku bez zabezpečenia tlmočenia.

Mohlo by vás zaujímať