Slovenská komora architektov
Späť na všetky informácie
Priestor#3 - diskusia a uvedenie knihy (edit: podcast)

Priestor#3 - diskusia a uvedenie knihy (edit: podcast)

Edit: Vypočujte si záznam formou podcastu:

Spotify: https://open.spotify.com/episode/7EoQ8bHY6wjIFQpVEGOVjw
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/sk/podcast/priestor-3-diskusia-a-uvedenie-knihy/id1503972970?i=1000585293750

Inštitút Slovenskej komory architektov pozýva na uvedenie publikácie Priestor#3 v kníhkupectve Artforum. Súčasťou večera bude diskusia s autorkou a architektkou Ivanou Čobejovou, grafickou dizajnérkou Ľubicou Segečovou a teoretičkou architektúry Henrietou Moravčíkovou. Moderuje Martin Zaiček. 

štvrtok 3. november 2022 o 19:00
Kníhkupectvo Artforum (Kozia 20, Bratislava)

Koncept série Priestor, určeného pre budúcich tvorcov a obdivovateľov architektúry, vznikol na podnet Slovenskej komory architektov už pred troma rokmi. Od prvého čísla Le Corbusiera a Eileen Gray, cez Priestor#2 Bauhaus-u a Devětsil sme sa prepracovali k našej scéne. Priestor#3 je venovaný architektúre, ktorá radikálne zmenila obraz Slovenska v druhej polovici 20. storočia.

Chcete sa dozvedieť viac o budovách, okolo ktorých možno denne chodíte ako obchodný dom Prior, hotel Kyjev, prístavba Slovenskej národnej galérie či Slovenský rozhlas? Zaujíma vás história dnes už, žiaľ, zbúraného Istropolisu? Alebo vás viac fascinujú utopické architektonické myšlienky, akou bol projekt olympijského mesta v tvare prstenca na štítoch Vysokých Tatier?

Autorkou kresieb a textov všetkých troch vydaní je Ivana Čobejová. Koncept a grafický dizajn pochádza z dieľne Ľubice Segečovej v spolupráci so Zuzanou Didovou.

 

Projekt z verejných zdrojov podporil hlavný partner 
LOGO_FPU.jpg

Mohlo by vás zaujímať